Projekt restauracji tajskiej to zdecydowanie nasza najbarwniejsza koncepcja. Projektowany lokal znajdował się przy ulicy Malczewskiego w Szczecinie w kompleksie Oxygen. Lokal podzielono na cztery strefy: sala dla gości, bar, kuchnia i bar sushi.
Ściany wewnętrzne zostały częściowo przeprojektowane tak, aby zoptymalizować układ funkcjonalny obiektu, m.in. wydzielono przestrzeń dla personelu, zagospodarowano strefę otwartej kuchni oraz część sushi.
Inwestorom zależało na elemencie obszernego drzewa we wnętrzu obiektu, stąd egzotyczna Wisteria będąca integralną częścią restauracji. Ubarwienie drzewa wyznaczyło powtarzające się tonacje fioletów, które w Tajlandii symbolizują dobrobyt i szlachetność.
Salę główną restauracji budują różne konfiguracje stolików. Zaprojektowano ośmioosobowe loże, standardowe stoliki czteroosobowe z krzesłami, długie siedzisko pod ścianą z łączonymi stołami oraz długi blat z hokerami przy oknie z widokiem na róg ulicy Malczewskiego i Wyzwolenia.
Meble tapicerowane pokryto tkaniną w szlachetnym odcieniu burgundu, który atrakcyjnie wygląda w połączeniu ze złotymi elementami zastosowanymi w lokalu. Restaurację wyposażono w złote oprawy oświetleniowe, oraz elementy baru i kuchni. Kolumny konstrukcyjne ukryto za złotą okładziną z perforowanej blachy, która stanowi element dekoracyjny.
Otwarte kuchnie są szczególnie popularne są w gorących krajach, np. w Azji, gdzie wysokie temperatury, w połączeniu z małą powierzchnią lokali gastronomicznych, wymuszają na właścicielach budowanie otwartych kuchni, stąd pomysł na przemycenie tego charakterystycznego nawiązania. Kiedy goście mają możliwość obserwowania, w jaki sposób przygotowywane są posiłki, widzą zarazem, jakich składników używają kucharze. Dla wielu gości widok pracy kucharzy na żywo jest swoistym spektaklem, w którym mogą brać udział
Egzotyczna Wisteria stanowi reprezentacyjny element lokalu. Mozaika na przeciwległej ścianie idealnie współgra z tym mocnym akcentem, wnosi abstrakcyjną pokrewność z drzewem.



